Over Michel

Michel van Schaijk

Mensen hebben allemaal hun eigen redenen om te veranderen, zo ook verging het mij….

Mijn toch al hectische leven als ondernemer, kwam met een schok tot stilstand toen mijn echtgenote de diagnose borstkanker kreeg. Deze ongezonde combinatie leidde feitelijk tot het oppakken van meditatie, wat ik al sinds mijn vroege jeugd doe om meer rust in mijn hoofd te krijgen. En van het een kwam het ander.

Als partner van een kankerpatiënt is de grootste uitdaging, het omgaan met machteloosheid. Toen healing en meditatie (weer) op mijn pad kwam, had ik eindelijk een middel om daarmee af te rekenen en haar te helpen in het genezingsproces. Al snel kwamen er, soms wonderbaarlijke, resultaten die niet onopgemerkt bleven bij mensen in mijn (sociale en zakelijke) netwerk. Voor ik het wist had ik mij opgegeven voor de advanced- en psychotherapy opleidingen.

Sinds ik mijzelf aan het bekwamen ging in deze technieken, ben ik mij bewuster geworden van processen die ook in het dagelijkse leven en vooral in mijn werk als coach goed toepasbaar zijn. Stress en het gevoel geleefd te worden zijn inmiddels geen kwestie meer voor mij. En in het algemeen merk ik aan mensen om mij heen dat het prettiger is geworden om met mij om te gaan.
Daarom gun ik als ervaringsdeskundige iedereen de mogelijkheden die meditatie, healing en coaching te bieden hebben. Van een klein ongemak als hoofdpijn tot het significant verminderen van vermoeidheid of stressklachten zijn vaak de aanleiding om met mij kennis te maken en zelf de snelle resultaten te ervaren.

Naast coach en docent ben ik al sinds 1996 voetreflextherapeut, begeleid ik mensen met meditatie (op maat en in groepsverband) en organiseer ik workshops en trainingen in het vergroten van weerbaarheid (zowel fysiek als mentaal) en zelfvertrouwen. Deze combinatie blijkt veelal een effectieve mix om aandoeningen, ziektes, verslavingen, maar ook angsten en fobieën bij de kern aan te pakken. Geen zweverigheden dus, maar gewoon prettig met elkaar aan de slag….!

Kom je binnenkort eens met mij kennismaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blue Captcha Image
Vernieuwen

*